Medale i kwalifikacje olimpijskie

2011-08-22

Sponsorowana przez PBG reprezentacja Polski, w zakończonych w niedzielę Mistrzostwach Świata w Kajakarstwie, zdobyła 7 medali (w tym dwa złote) i tym samym wywalczyła 4 kwalifikacje do przyszłorocznej Olimpiady!

Mistrzostwa odbywały się w węgierskim Szeged, a barwy biało-czerwonych reprezentowało 29 zawodników i zawodniczek.

MEDALE POLAKÓW
Konkurencje olimpijskie:

złoty: K1 200 m - Piotr Siemionowski (Zawisza Bydgoszcz)

srebrny: K1 200 m - Marta Walczykiewicz (KTW Kalisz)

brązowy: K2 500 m - Aneta Konieczna (Posnania), Beata Mikołajczyk (UKS Kopernik Bydgoszcz)

Konkurencje nieolimpijskie:

złoty: K1 500 m - Marek Twardowski (Cresovia Białystok)

srebrny: K2 200 m - Magdalena Krukowska (UKS Kopernik Bydgoszcz), Karolina Naja (AZS AWF Gorzów)

brązowe: K2 500 m - Dawid Putto (UKS Kopernik Bydgoszcz), Denis Ambroziak (KSC Olsztyn)

sztafeta 4x200 m: Marta Walczykiewicz (KTW Kalisz), Karolina Naja (AZS AWF Gorzów), Aneta Konieczna (Posnania), Ewelina Wojnarowska (Warta Poznań).

Jedną z okazji do zdobycia kolejnych kwalifikacji będą regaty, które rozegrane zostaną w przyszłym roku w maju, na poznańskiej Malcie.

Trzymamy kciuki i liczymy na kolejne sukcesy naszej kadry!

Więcej na ten temat: http://www.pzkaj.pl/aktualnosci/11.08.22-po_Szeged.php

Informacje na ten temat także na profilu PBG na Facebooku: http://www.facebook.com/notes/pbg/medale-i-kwalifikacje-olimpijskie/261806927176504